Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 31 липня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про переселенців та дитячий садок

У одному з дитячих садочків Волині, до якого поселили переселенців, виник конфлікт між керівництвом навчального закладу та внутрішньо переміщеними особами.

З травня цього року в Коршівському дитячому садочку, в Боратинській громаді живе дві сім'ї з Донецької області.

Переселенці скаржаться: керівництво дитсадка обмежує їхню волю дій, втім, як з'ясовується згодом – не безпричинно.

Про вибухи на Волині

Над Луцьком та кількома громадами Волинської області зранку у понеділок, 25 липня помітили сліди у небі. Також у Ковельському районі чули вибухи

«Це робота протиповітряної оборони. Зокрема, військові збили два БПЛА. Уламки одного з них пошкодили приватні будинки. На жаль, внаслідок падіння уламків є жертви. Одна людина загинула, кілька поранених перебувають у лікарні. Усі обставини встановлюємо», – написав тоді очільник ОВА Юрій Погуляйко.

Пізніше з'ясувалось, що безпілотники, які сьогодні над Волинню знищила протиповітряна оборона ЗСУ, прилетіли з території Білорусі.

«25 липня на північно-західному напрямку було виявлено два ворожих БПЛА, які перетнули повітряний простір України з боку Білорусі та здійснювали повітряну розвідку об'єктів у Волинській області. На перехоплення БПЛА було піднято винищувач, також спрацювала українська система протиповітряної оборони. Два ворожі БПЛА було знищено. Інформація щодо постраждалих уточнюється», – повідомили військові.

О 17:00 очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомив нові подробиці падіння уламків БПЛА на житловий будинок у селі Дубове Ковельського району. 

У своєму зверненні з місця події губернатор розповів, що внаслідок інциденту загинула одна людина. Ще п'ятеро були шпиталізовані. 

«Наразі тривають слідчі дії на місці падіння БПЛА. Оглянули всі ушкодження. Якнайшвидше все відновимо, аби людям було, де жити. Одна людина, на жаль, загинула. Госпіталізовано було троє дітей і двоє дорослих. Їх життю та здоров'ю нічого не загрожує. Дітей вже виписали, у лікарнях перебувають двоє дорослих», – повідомив Юрій Погуляйко.

Про миттєву карму та луцького водія

У Луцьку керманич легковика проігнорував червоний сигнал світлофора та проїхав перехрестя просто на зустріч патрульній автівці.

Про це у вівторок, 26 липня, повідомили на фейсбук-сторінці патрульної поліції Волинської області.

У Луцьку легковик Renault проїхав перехрестя вулиці Домни Гордіюк та вулиці Кравчука на заборонений червоний сигнал світлофора, чим порушив п. п. 8. 7. 3. е. ПДР.

За грубе порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили автомобіль, а на керманича постанову за ч. 2 ст. 122 (Проїзд на заборонений сигнал світлофора) КУпАП та провели профілактичну бесіду.

«Водій не подумав, що своїм вчинком наражав на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху», – зазначили у патрульній поліції.

Про ротацію луцьких спецпризначенців

Більше сотні бійців однієї роти окремого загону спеціального призначення «Любарт» прибули до Луцька на ротацію. Захисники близько півтора місяця виконували бойові завдання на запорізькому напрямку.

Як розповів керівник штабу ОЗСП «Любарт» Андрій Д’яченко, бійців виведено для короткострокового відпочинку та реорганізації. Потім їх знову скерують туди, де вони потрібні.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів