Поділитись:

Стало відомо, як змінилися ціни на молоко та вершкове масло

Понеділок, 01 серпня 2022, 07:30

В Україні нестримно зростають ціни на все. Особливо це відчутно на харчових продуктах. Із підвищенням курсу долара ціни почнуть зростати ще швидше, прогнозують експерти. Про це повідомляє agrotrend.com.ua.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Втім, наразі ціни на продукти демонструють мінливі тенденції. Зокрема, на тлі зростання курсу долара ціни на вершкове масло і молоко подекуди навіть стали нижчими. 

Молоко торгової марки Простоквашине 1% порівняно з серединою липня знизилося в ціні з 34,21 до 32,45 грн за пакет ємністю 900 мл. Такий самий пакет Яготинського 2,6% також став дешевшим. Його ціна знизилася з 34,52 до 33,46 грн. Таким чином, ціни на молоко у другій половині липня стали нижчими, ніж у першій.

А ось із цінами на вершкове масло не все так однозначно. Одні торгові марки знизили вартість своєї продукції, інші підвищили. Зокрема, масло Селянське 72,5% стало дорожчим. Вартість 200-грамової пачки цього продукту зросла з 64,42 грн до 64,83 грн. А ось така сама пачка Яготинського 73% подешевшала з 61,04 до 59,66 грн.

Водночас у супермаркетах різко подорожчали макарони, пшоно та рис. Взагалі, останніми місяцями в Україні дорожчають усі крупи. Рекордсменкою процесу, звісно, виявилася гречка. Однак і решта круп також відчутно зросла в ціні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів