Поділитись:

Росія покине МКС лише після запуску власної станції, – NASA

П'ятниця, 29 липня 2022, 05:45
Росія покине МКС лише після запуску власної станції, – NASA

Керівництво російського космічного відомства повідомило партнерів з США про те, що Москва хотіла б продовжити відправляти космонавтів на Міжнародну космічну станцію доти, доки не завершить будівництво власної орбітальної станції.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на керівника відділу космічних операцій NASA Кеті Людерс, інформує ZN.

У вівторок голова «Роскосмосу» юрій борісов на зустрічі з російським диктатором владіміром путіним заявив, що «рішення про вихід з проєкту МКС після 2024 року ухвалено». Водночас, за словами Людерс, пізніше того ж дня керівництво космічного відомства країни-агресора повідомило партнерів, що хоче продовжити співпрацю, оскільки Росія працює над запуском власної орбітальної станції.

«Ні на якому робочому рівні ми не отримуємо жодних вказівок на те, що щось змінилося», - сказала Людерс Reuters у середу, додавши, що відносини NASA з «Роскосмосом» залишаються «звичайними».

МКС залишається однією з небагатьох сфер, в яких США і росія продовжують співпрацю, попри санкції, введені проти рф після повномасштабного вторгнення в Україну. Війна, розв'язана в нашій країні, також призвела до зростання напруженості між росією та Європейським космічним агентством (ESA).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів