Поділитись:

Юлія Тимошенко зустрілася з аграріями на Волині: що пропонує (відео)

Середа, 27 липня 2022, 17:24

Лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко у вівторок, 26 липня, відвідала Волині й поспілкувалася з аграріями.

Про результати поїздки політик написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема Тимошенко поцікавилася, чи вдалося продати урожай минулого року. На що аграрій відповів, що цим планам завадила війна та додав, що ситуація стане критичною, якщо держава не втрутиться найближчим часом.

«Буде біда, якщо держава вчасно не втрутиться. До прикладу, у Європі ріпак коштує 630 євро. В Україні вартість вдвічі нижча ринкової», – зазначає аграрій.

Пшениця в Європі вартує 320 євро, в той час, як в Україні – 111 за сучасним курсом, тобто – це приблизно третина від європейських цін. 

Вислухавши волинського аграрія, Юлія Тимошенко додала, що, окрім цього, експортерам зерна повертають ПДВ, тоді як фермерам – ні.

Під час зустрічі з аграріями на Волині лідерка «Батьківщини» заявила, що домагатиметься відстрочення продажу землі іноземцям бодай до завершення війни.

«Нам потрібно прибрати посередників і зробити від держави оператора, який і продаватиме за ціною, яка є на світовому ринку за мінусом логістики. Це потрібно для того, щоб ринкову ціну зерна отримували аграрії, а не посередники, які зараз втричі дешевше купують пшеницю, ніж на зовнішніх ринках», – підкреслила Юлія Тимошенко.

Також політик наголосила на необхідності залучення кредитів, які дадуть можливість засіяти зерновими усі площі, повернути який можна буде після того, коли ціна на врожай стане ринковою.

Юлія Тимошенко пропонує запровадити державного оператора на ринку, який ставитиме націнку у 3-5%, але не втричі дорожче, як це роблять посередники зараз. З цією ініціативою лідерка «Батьківщини» звертатиметься до Уряду.

Нагадаємо, що лідерка фракції ВО «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко емоційно виступала за трибуною, заявивши про мегакорупцію у сфері газовидобування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів