Поділитись:

Блін, ну поясніть мені, – Тимошенко у Раді зірвалася через газ (відео)

Середа, 20 липня 2022, 12:21
Блін, ну поясніть мені, – Тимошенко у Раді зірвалася через газ (відео)

Лідерка фракції ВО «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко емоційно виступала за трибуною, заявивши про мегакорупцію у сфері газовидобування.

Відео виступу оприлюднене на сторінці Юлії Тимошенко у Фейсбуці.

Політик заявила, що за даними, які вона озвучила на минулому засіданні, НАК «Нафтогаз України» купує газ в «Укргазвидобування» за ціною 7,28 гривні за кубічний метр. 

«Ми, на жаль, помилилися, тому, що ця цифра не друкується, вона закрита. По чому НАК «Нафтогаз України» купує у нашого «Укргазвидобування» газ? Але ми розібралися і дістали цю цифру. Я трошки ввела вас в оману. Вони не по 7,28 купують, а по 4,4 гривні з 30% рентабельності», – заявила Юлія Тимошенко.

Політик зазначила, що Уряд спільно з НАК «Нафтогаз України» ухвалили рішення, відповідно до якого газ, придбаний за ціною 4,4 гривні за кубічний метр, продаватимуть за ціною на хабі в Дюсельдорфі.

«Це в десять разів дорожче. Десь від 44 гривень за кубічний метр і вище. Ця різниця буде дотуватися НАК «Нафтогаз» з бюджету», – запитує Юлія Тимошенко.  

Фактично, пояснює опозиціонерка, ці гроші, отримані з бюджету, залишатимуться у НАК «Нафтогаз».

«Це мегакорупція в законі. Ми приймаємо закон про закріплення мегакорупції в той час, як єврокомісія нам сказала, що корупція – це перша умова, яку треба припинити, що б нас взагалі бачили в Євросоюзі. Блін, ну поясність мені, навіщо з бюджету ці гроші направляти в НАК «Нафтогаз», коли їх нікуди витрачати не потрібно», – зазначає Юлія Тимошенко. 

Натомість лідерка «Батьківщини» пропонує продавати український газ не через НАК «Нафтогаз», а напряму через «Укргазвидобування» з рентабельністю 30%.

Нагадаємо, що ціну на газ для теплокомуненерго зафіксували до 31 травня 2023 року на рівні 7,40 грн за кубічний метр – це має запобігти підвищенню тарифів на тепло та гарячу воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів