Поділитись:

Свіжі політичні рейтинги: є тільки Зеленський і всі решта

Неділя, 10 квітня 2022, 13:43
Свіжі політичні рейтинги: є тільки Зеленський і всі решта

Нові соціологічні опитування показали різку зміну суспільно-політичних настроїв в Україні.

Про це повідомив головний редактор видання НВ Віталій Сич в ефірі Радіо НВ.

За його словами, опитування конфіденційне, тож він не може назвати джерела інформації. Але зазначає, що результати соцопитування показали суттєву зміну політичних настроїв в Україні.

«Партія «Слуга народу» зараз набирає 52%, «Європейська Солідарність» набирає 12%, і найцікавіше та несподіване – на третє місце вийшла партія Сергія Притули, яка навіть не долала бар'єр, сьогодні долає – 9,5%», – зазначив Віталій Сич.

Ведучий ефіру зазначив, що такий стрибок рейтингів може бути пов'язаний із тим, що Сергій Притула проробляє колосальну роботу як волонтер, він один із героїв фандрейзингу. На думку Віталія Сича, такий розклад сил в українському політикумі досить цікавий.

Також журналіст розповів про те, як змінилися персональні ставлення українців до тих чи інших політиків.

«Скажімо так, існує Зеленський і всі решта. У нього понад 81% рейтинг, стільки б людей за нього проголосували, якби вибори були зараз. У Порошенка – 6%, і всі решта у рамках статистичної похибки», – зазначив Віталій Сич. 

Здивували Сича цифри довіри і недовіри до тих чи інших політиків. За його словами, після Зеленського українці найбільше довіряють Притулі, йому довіряють (або швидше довіряють) у сумі 53% опитаних. Зеленському – 88%.

«А в Порошенка є такий «якір» – велика кількість людей, які йому зовсім не довіряють. Таких 51%. У Тимошенко теж 45%», – розповів Віталій Сич.

Також він додав, що 91% вкрай негативно ставляться до путіна.

Окрім того, змінилася думка українців про вектор розвитку України. Якщо у лютому 2021 року лише 17% опитаних вважали, що держава рухається у правильному напрямку, то у лютому цього року, вже після початку війни, ця цифра зросла до 38%. У березні вже 80% українців вважало курс держави правильним.

«Це безпрецедентна цифра за всю історію опитувань», – підкреслив журналіст.

Нагадаємо, що соцгрупа «Рейтинг» 6 квітня 2022 року провела восьме загальнонаціональне опитування «Україна в умовах війни». Згідно з його результатами, гордість за свою державу є домінантним у країні, її відчувають 80% опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів