Учасники «Тріо Маренич» стали почесними громадянами Луцька

Середа, 27 липня 2022, 12:16

Учасники «Тріо Маренич» отримали звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади».

Відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії Луцької міської ради 27 липня.

«За високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культури, популяризацію українського музичного мистецтва  присвоїти звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» учасникам українського музичного колективу «Тріо Маренич», народним артистам України: Маренич Антоніні Олександрівні, Мареничу Валерію Петровичу, Маренич Світлані Олександрівні», – йдеться у тексті рішення.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Довідково: «Тріо Маренич», також Мареничі або тріо Мареничів — український музичний колектив, що виконував пісні в народному стилі в основному українською мовою. У репертуарі гурту були як народні, так і авторські пісні, у тому числі власні твори. Багато з народних пісень аранжували учасники групи, в основному Антоніна Маренич. Найбільшу популярність група набула в СРСР наприкінці у 70-80 роках. Гурт розпався 2004 року, його учасники згодом почали сольні кар'єри. 

Детальніше про те, хто такі «Тріо Мареничів» та що волинянам слід про них знати – читайте у матеріалі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент».

Також під час сесії Луцької міської ради 27 липня вирішили присвоїти звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно Герою АТО/ООС Сергію Сулимі.

Нагадаємо, що звання «Почесний громадянин Луцька» присвоюють від 1969 року. З того часу перелік постійно поповнюється. Хто і за що отримав це почесне звання – читайте у матеріалі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: