Поділитись:

Герою Сергію Сулимі присвоїли звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно

Середа, 27 липня 2022, 12:11
Герою Сергію Сулимі присвоїли звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно

Загиблому у зоні проведення АТО/ООС лучанину Сергію Сулимі присвоїли звання «Почесного громадянина Луцька» посмертно.

Відповідне рішення ухвалила Луцька міська рада під час чергової сесії 27 липня.

«За вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України, а також вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України присвоїти звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» посмертно Сулимі Сергію Олексійовичу, загиблому  учаснику антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України», – йдеться у тексті рішення.

Депутати Луцької міської ради підтримали проєкт рішення.

Також під час сесії Луцької міської ради 27 липня депутати ухвалили рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Луцька» трьом учасникам «Тріо Маренич».

Довідково: Сергій Сулима народився 9 жовтня 1980 року у місті Луцьку. Закінчив загальноосвітню школу та вище професійне училище Луцька. Проходив строкову службу. Протягом 2015–2016 років проходив службу у ЗС України за мобілізацією. У жовтні 2020 року підписав контракт у складі одного 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». 26 березня 2021 року разом з сержантами Світланою Земліною та Олексієм Косташеком кинувся на допомогу пораненим українських військових поблизу селища Шумів Донецької області, де з побратимами потрапив під обстріл. Загинув під час відступу 3 квітня 2021 року внаслідок підриву на ворожій міні в районі селища Шуми на Донеччині. Похований на кладовищі у селі Гаразджа Волинської області.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів