Поділитись:

Учасники «Тріо Маренич» стали почесними громадянами Луцька

Середа, 27 липня 2022, 12:16
Учасники «Тріо Маренич»  стали почесними громадянами Луцька

Учасники «Тріо Маренич» отримали звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади».

Відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії Луцької міської ради 27 липня.

«За високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культури, популяризацію українського музичного мистецтва  присвоїти звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» учасникам українського музичного колективу «Тріо Маренич», народним артистам України: Маренич Антоніні Олександрівні, Мареничу Валерію Петровичу, Маренич Світлані Олександрівні», – йдеться у тексті рішення.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Довідково: «Тріо Маренич», також Мареничі або тріо Мареничів — український музичний колектив, що виконував пісні в народному стилі в основному українською мовою. У репертуарі гурту були як народні, так і авторські пісні, у тому числі власні твори. Багато з народних пісень аранжували учасники групи, в основному Антоніна Маренич. Найбільшу популярність група набула в СРСР наприкінці у 70-80 роках. Гурт розпався 2004 року, його учасники згодом почали сольні кар'єри. 

Детальніше про те, хто такі «Тріо Мареничів» та що волинянам слід про них знати – читайте у матеріалі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент».

Також під час сесії Луцької міської ради 27 липня вирішили присвоїти звання «Почесний громадянин Луцька» посмертно Герою АТО/ООС Сергію Сулимі.

Нагадаємо, що звання «Почесний громадянин Луцька» присвоюють від 1969 року. З того часу перелік постійно поповнюється. Хто і за що отримав це почесне звання – читайте у матеріалі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів