Поділитись:

Луцьк може стати партнером швейцарського міста

Середа, 27 липня 2022, 11:19
Луцьк може стати партнером швейцарського міста

Нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував, щоб кожне місто Швейцарії знайшло собі в Україні місто-партнера. Тож Луцьк також може стати партнером швейцарського міста.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці голова фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

Луцьк може стати партнером швейцарського міста

«Думаю, що Луцьк просто зобов'язаний скористатися тим, що сьогодні до України така велика увага, і ми уже стали кандидатами на членство у ЄС. 
Можливо, вам здасться, що це не на часі, але через війну економічна ситуація погіршується щодня. Міста-партнери, які розташовані в країнах з потужною економікою, наприклад Швейцарії, можуть точково підтримувати нашу громаду», – написав депутат.

На його думку, Луцьку можуть допомагати коштами, щоб вирішити питання з переселенцями, обладнанням укриттів в школах та садочках.

«Також вони зможуть допомогти з електротранспортом, який так необхідний у Луцьку», – додав Тарас Шкітер.

Як зазначив обранець громади, європейські міста спершу допомагатимуть своїм партнерам, тобто, чим більше у Луцька буде міст-партнерів, тим більше коштів місто зможе залучити з Європи. 

В Україні вже декілька місяців працює проєкт з пошуку міст-партнерів у Європі United for Ukraine. Він спрямований на тіснішу співпрацю підтримку між містами, їхнім бізнесом, органами влади та мешканцями. Проєкт ініційований Шведською Асоціацією Органів місцевого самоврядування та регіонів (SKL International) у партнерстві з Інститутом міста Львова та Палатою місцевих влад, Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

Громадянський рух «CВІДОМІ» вже не вперше підіймає питання пошуку нових міст-партнерів для Луцька у Європі. Тарас Шкітер повідомив, що підготував звернення до міського голови Луцька з пропозицією стати учасником проєкту United for Ukraine і пожвавити пошук міст-партнерів у Швейцарії.

Зауважимо, мер Львова Андрій Садовий почав обговорювати партнерство з мером швейцарського міста Лугано, де він був присутній разом з Денисом Шмигалем.

Луцьк може стати партнером швейцарського міста 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів