Поділитись:

Як зараз працює санаторій «Дачний» на Волині

Субота, 23 липня 2022, 08:50
Як зараз працює санаторій «Дачний» на Волині

У санаторії для дітей з батьками «Дачний» нині оздоровлюється 60 пацієнтів.

З введенням воєнного стану заклад, що розрахований на 100 пацієнтів, впродовж двох місяців був зачинений. На початку травня він відновив роботу, – інформує Суспільне. 

Реабілітацією дітей з інвалідністю зараз займаються фізіотерапевти, ерготерапевти та медики, – розповів директор санаторію Олег Лопатін. 

У санаторії завершили облаштовування вуличних басейнів та укриття, в яких, у разі повітряної тривоги, є змога заховатися і пацієнтам, і медикам і батькам.

Зі слів директора закладу, санаторій потребує розширення площі та добудови лікувального комплексу.

Як зараз працює санаторій «Дачний» на Волині

«Розширення площі санаторію включили до програми «Велике будівництво». Мав бути збудований басейн, мали бути збудовані додаткові кабінети, але все закінчилося з початком повномасштабної війни», – говорить Олег Лопатін.

У санаторії освоюють новий стіл для розвитку моторики, – говорить ерготерапевтка Лілія Рудчик. Каже, що це хороший засіб для реабілітації, завдяки якому діти з геміпарезами можуть розробляти кисті та зміцнювати м’язи.

Як зараз працює санаторій «Дачний» на Волині

У кабінеті фізіотерапії зайняті усі кушетки. Тут надають медичну допомогу дітям при забоях, розтягненнях та сколіозах, застосовуючи магнітотерапію.

Як зараз працює санаторій «Дачний» на Волині

Разом із дітьми реабілітацію можуть отримати й батьки, – розповіла медсестра Софія Чижук. З її слів, жінки, які опікуються дітками з інвалідністю, часто мають біль у спині, остеохондроз.

Як розповів директор санаторію, зараз на реабілітацію до закладу їдуть батьки з дітьми з інших областей України та столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів