Поділитись:

На Волині селянка відсудила в санаторію дві «джакузі» на понад мільйон гривень

Середа, 09 лютого 2022, 18:30
На Волині селянка відсудила в санаторію дві «джакузі» на понад мільйон гривень

Мешканка села Залаззя на Любешівщині Галина Лаговська відсудила у Санаторію матері і дитини «Пролісок» дві гідромасажні ванни вартістю понад мільйон гривень.

Про це стало відомо з постанови Північно-західного апеляційного господарського суду, інформує «Сила правди».

Історія ця почалася ще влітку 2019-го. До комунального санаторію «Пролісок» в інтересах мешканки села Залаззя Галини Лаговської звернулися треті особи, які наполягали, щоб здравниця або продовжила договір оренди двох гідромасажних ванн BTL-3000 Series System 3 Alfa 60, або повернула їх жінці. Проте, коли в санаторії відповіли, що жодних договірних відносин з пані Галиною не мають і віддавати майно не збираються, заявники звернулися в поліцію. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. 

Не відомо, якими були результати цього розслідування, але восени 2021-го справу вже розглядали у Господарському суді Волинської області. 

Представник позивачки, вимагав зобов’язати санаторій повернути майно, яке вона нібито колись здала здравниці в оренду. Однак ні оригіналів договорів, акту прийому-передачі обладнання, ні первинної документації на ванни (договору поставки, видаткової накладної, платіжного доручення технічних паспортів, сертифікатів якості і таке інше), позивачка суду не надала. Окрім того, тоді, коли, жінка укладала угоду з санаторієм, вона була підприємцем і перебувала на другій формі спрощеної системи оподаткування, проте серед видів її економічної діяльності не було такого, який би передбачав здачу майна в оренду.

У суді юристи санаторію, які на відміну від позивачів мали свої примірники договорів, стверджували, що орендодавиця не підписувала документів. 

З одного боку угоду завізувала на той час директорка санаторію і депутатка Волинської обласної ради від ВО «Батьківщина» Валентина Касарда, а під реквізитами підприємиці був лише відтиск печатки. 

На користь позивачки зіграло те, що до матеріалів справи її представники додали заяву свідка – самої колишньої директорки Валентини Касарди, яка підтвердила, що ванни в Галини Лаговської в оренду брала і за користування платила.

Суд першої інстанції в особі судді Інни Якушевої задовольнив позов Галини Лаговської, яка до слова на засідання не з’явилася. Натомість журналісти телекомпанії «Аверс» відшукали підприємливу селянку і запитали у неї про деталі угоди з санаторієм. Проте жінка відреагувала агресивно і навідріз відмовилась будь-що коментувати.

Після програшу в першій інстанції юристи санаторію пішли в апеляційну.

Однак і цього разу Феміда була на боці колишньої підприємиці. 18 січня 2022 року Північно-західний апеляційний господарський суд скаргу санаторію залишив без задоволення, а рішення колег з першої інстанції в силі. Постанова чинна. Згідно з нею, комунальне підприємство «Санаторій матері і дитини «Пролісок» повинне повернути Лаговській Галині Зіновіївні дві гідромасажні ванни.

Юристи санаторію і цього разу не зупинилися і вже оскаржили документ до Касаційного адміністративного суду. 

Нагадаємо, раніше  колишню депутатку Волинської обласної ради від «Батьківщини» та ексдиректорку санаторію «Пролісок» Валентину Касарду оштрафували за несвоєчасне подання декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів