Поділитись:

Вчителі Луцької громади будуть мати 56 днів відпустки: за неї заплатить місто

Четвер, 21 липня 2022, 11:42
Вчителі Луцької громади будуть мати 56 днів відпустки: за неї заплатить місто

Луцьким вчителям заплатять повністю за всі 56 днів відпустки улітку. 

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив міський голова Ігор Поліщук. 

За його словами, Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 р. № 2352-IX (далі — Закон 2352), яким врегульовано питання трудових відносин. Основні зміни внесені до КЗпП, Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-ІХ та Закону України «Про відпустки». Закон № 2352 набирав чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 19.07.2022 р.

​Прийнято важливі зміни при врегулюванні трудових відносин у галузі освіти. В результаті використання щорічної основної відпустки педагогів тривалістю 56 календарних днів, яка надається у канікулярний період, можливе з 19.07.2022 року у повному обсязі із виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення.

«Хоча Кабмін забрав в нашої громади понад 60 млн грн освітньої субвенції, всі передбачені законом та іншими нормативними актами виплати, пов‘язані із відпусткою освітянам нашої громади будуть виплачені шляхом дофінансування вказаної статті витрат з міського бюджету», – сказав він.

Нагадаємо, з 1 вересня у школах Луцької громади планують відновити офлайн-навчання. Яким буде новий навчальний рік та чи безпечно учням приходити у школи, читайте тут: Чи безпечно буде навчатися у луцьких школах: інтерв'ю з головним освітянином Віталієм Бондарем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів