У Луцьку русло річки Жидувки очищають від сміття та гілок (фото)

Четвер, 21 липня 2022, 09:34

У Луцьку тривають роботи з благоустрою в районі річки Жидувка. Поруч покосили траву. Зараз – прибирають сміття із русла.

Про це розповів директор житлово-експлуатаційної контори №2 Микола Романюк, – повідомляє Суспільне. 

На ділянці працювала техніка і четверо робітників ЖЕКу.

Працівник Вадим Колодій каже: у воді – багато сміття. Зокрема, скляні та пластикові пляшки, обгортки від морозива і цукерок, залишки їжі та папір. Щороку через сміття річка Жидувка замулюється, з’являється неприємний запах.

«Стара істина, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Хотілося б побажати нашим мешканцям, нашим громадянам бути трохи культурнішими», – говорить комунальник.

Роботи з очищення в районі річки Жидувки та прибирання сміття вздовж берега проводяться цього року вперше, каже директор Микола Романюк. Із його слів, на це витратили 12 тисяч гривень з бюджету Луцької громади.

«В цьому році побачили, що воно просто заросло наскільки потужно і сильно. В тому році тут були всі зрізані навколо дерева, тому трошки легше було в цьому працювати», – говорить керівник ЖЕК №2.

 

На берегах річки комунальники також виявили зарості борщівника. Рослину, каже Микола Романюк, викосили, але боротися із нею треба і надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: