У Луцькому педколеджі готуються до очного навчання: що буде з переселенцями в гуртожитку (відео)

Четвер, 14 липня 2022, 12:02

У новому навчальному році у Луцькому педколеджі планують розпочати очне навчання. Підвальні приміщення облаштовують під укриття. Переселенцям, які живуть у гуртожитку закладу, виділили окремий поверх.

Про це розповів ректор навчального закладу Петро Бойчук, – повідомляє Суспільне.

Підготовка до навчання

Нині у навчальному закладі тривають ремонти: завершують обладнання підвальних приміщень, які, у разі повітряних тривог, слугуватимуть укриттям та місцем навчання.

 

«Колектив готовий, всі на місцях, ніхто не звільнився. Хто був за кордоном, то вже всі повернулися», – розповідає ректор.

У гуртожитку навчального закладу також завершують встановлювати енергоощадні вікна. З 4 березня тут жили вимушено переміщені українці. Для них виділили окремий другий поверх, – розповідає заступниця директора педколеджу Тетяна Оксенчук.

Що буде з переселенцями

Зі слів ректора, виселяти вимушено переміщених людей з інших регіонів з гуртожитку не будуть. За час повномасштабного вторгнення у закладі розмістили понад тисячу переселенців. Нині тут проживають 84 людини.

«У нас живе 30 діток, 17 людей з інвалідністю, наймолодшому – 2 роки, найстаршому мешканцю – 95 років. Є люди з Краматорська, Лисичанська, Луганська, Донецької області та Харкова», – говорить заступниця директора педколеджу Тетяна Оксенчук.

 

Оксана з сином і донькою приїхали до Луцька з Харкова у квітні, чоловік у лавах ЗСУ – захищає Батьківщину. Каже: вдома спали у підвалі через постійні вибухи, на 42-у добу обстрілів донька попросила залишити дім і виїхати.

 

«Додому ми ще не можемо повернутися, бо Харків щодня бомблять, туди прилітають ракети та наш район недалеко від Бєлгорода, звідки росія на нас наступає. Тому це дуже небезпечно», – розповідає жінка.

Зі слів головної спеціалістки військово-цивільної адміністрації Софії Макарчук, загалом в навчальних закладах Волині нині проживає понад дві тисячі вимушено переміщених людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: