Поділитись:

«Був тільки страх»: історія переселенки з Харкова, яка приїхала в Луцьк (відео)

Вівторок, 12 липня 2022, 08:00
«Був тільки страх»: історія переселенки з Харкова, яка приїхала в Луцьк (відео)

«Ракета прилетіла біля нас і ми зрозуміли, що треба тікати», – розповідає  Тетяни Нікитенко з Харкова.

Дівчина родом з Донбасу, чимало років прожила у Харкові, а тепер опинилась на Волині. Тікаючи від жахіть, яке влаштували рашисти на її рідній землі, нині вона влаштовує своє життя у Луцьку.

Свою історію, від якої подекуди кров стине в жилах, вона розповіла і журналістам телеканалу “Конкурент TV”.

«У підвалі ми просиділи місяць, поки 6 квітня поруч з нами не скинули бомбу на вулиці. Я дійсно боялась вийти», – пригадує Тетяна.

Їй – 29 років. 

«В Донецьку я прожила перші 20 років свого життя. Все почалось влітку з мого другого на третій курс, я це пам’ятаю, і з тих пір я вже не мала змоги так вільно пересуватись і заїхати додому на той час. Коли ми прокинулись 24 лютого від вибухів, я не думала що ми виїдемо з Харкова, в мене не було таких цілей. Був тільки страх. Перших 12 днів ми просиділи в коридорі квартири, бо метро було далеко, і бігти туди вночі – це 15 хвилин. Це незручно і будь-що може трапитись. 12 днів ми просиділи, а потім поїхали в Харківську область відсиджуватись в одному селищі. Там ми просиділи місяць, поки 6 квітня поруч з нами не скинули бомбу. Хоча весь цей час ми бачили, що небо було червоне від ракет від того що вибухає все в місті. Коли бомбу скинули дуже близько, за 60 метрів від нас, ми через 2 дні виїхали на евакуаційному потязі», – розповідає дівчина.

Потяг, на який купували квиток, так і не приїхав. Як виявилось, він евакуював людей зі Слов’янська. Довелося чекати до ранку.

«Вранці ми сіли в потяг просто в сторону цієї частини країни. В мене залишились рідні і на Донбасі, і в Харкові. Але я не маю змоги зараз туди потрапити», – каже Тетяна.

Нещодавно вона дізналась, що її житло пошкоджене, бо був вибух біля будинку.

Розповідає, що надзвичайно приємно, що їй так багато тут допомагають. Каже, це дуже незвично.

У Луцьку дівчина малює. У планах – познайомитися з художниками Волині, які ведуть активну творчу діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
10:36
15 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024