Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 12 липня

Вівторок, 12 липня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 12 липня:

Про розшук та кримінал на АЗС

Правоохоронці просять допомогти встановити особу невідомого чоловіка, який, можливо, має інформацію про кримінальне правопорушення, що було вчинене на АЗС поблизу міста Ковеля.

Будь-яку інформацію, яка допоможе  встановити  особу, вказану на фото, повідомляйте у Ковельське районне управління поліції за телефоном 102, 616 45, 050 015 42 72, 066 993 35 81.

Про лукашенка та повітряний простір Білорусі

Президент рф володимир путін, імовірно, тисне на білоруського самопроголошеного президента олександра лукашенка, тож він намагається надати підтримку війні рф в Україні, уникаючи прямого військового втручання Білорусі.

Лукашенко, ймовірно, продовжить надавати російським силам доступ до повітряного простору Білорусі, щоб продемонструвати путіну хоча б номінальну підтримку.

Ймовірність прямої участі Білорусі у війні в Україні залишається низькою через вплив, який може змінити стабільність і навіть виживання режиму лукашенка.

Про маленьку Францію у Лищі

Кожна людина повинна мати кущ лаванди у дворику, або букетик у хаті. Як «секретний інгредієнт» в кулінарії, як заспокійливе в чай перед сном, як приправа до рибки та запашна спеція у випічку. Так вважає Зоряна Рабан, власниця затишного лавандового поля у селі Лище під Луцьком.

Лавандовий бізнес стає доволі популярним в Україні та світі. Багаторічна рослина з ніжним ароматом підкорює своєю красою, а також відносною простотою вирощування. Якщо ще десять років тому в Україні годі було уявити щось подібне, то зараз лавандові поля можна зустріти чи не в кожній області. Все масовіше з'являються на прилавках і продукти переробки «місцевої» лаванди – ефірні олії, подушечки для дихання, ліки, чаї та інше.  

Зоряна Рабан була однією з перших, хто почав лавандовий бізнес на Волині. Жінку надихнула поїздка до Франції, і в 2017 році вона висадила у Лищі свої перші саджанці. 

Детальніше про це читайте за посиланням.

Про ДТП у Луцьку за участю маршрутки

У Луцьку сталася чергова дорожньо-транспортна пригода за участю маршрутного автобуса.

Про це на своїй фейсбук-сторінці сповіщає Патрульна поліція Волині.

За інформацією правоохоронців, інцидент стався через неуважність водія легковика Skoda Octavia.

«Під час спілкування з керманичами транспортних засобів, водій легковика визнав свою провину. Оскільки через свою неуважність останній відкрив дверці автомобіля, коли до нього наблизився маршрутний транспортний засіб. В результаті чого відбулося зіткнення. Водії вирішили розійтися по європротоколу», – пишуть патрульні.

Інші цікаві новини: