Поділитись:

На Волині «посадили» водія: наїхав на захисника України

Субота, 09 липня 2022, 14:45
На Волині «посадили» водія: наїхав на захисника України

На Волині раніше судимий чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, наїхав на пішохода, який рухався узбіччям у зустрічному напрямку. Потерпілий отримав перелом ноги, а обвинувачений – суворе покарання.

Відповідний вирок ухвалив Рожищенський районний суд Волинської області 7 липня.

Як вбачається із вироку, обвинувачений раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за статтями 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), частиною 3 статтею 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом вчинені організованою групою або поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян),  частиною 1 статті 304 (Втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність, у пияцтво, у заняття жебрацтвом, азартними іграми) Кримінального кодексу України.

Суд встановив, що 28 листопада 2021 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, керував технічно справним автомобілем «ЗАЗ 1103». У селі Носачевичи Луцького району, рухаючись зі швидкістю 30-40 кілометрів на годину, здійснив наїзд на пішохода, який рухався у зустрічному напрямку лівою частиною дороги відносно напрямку руху автомобіля.

У результаті ДТП потерпілий отримав перелом правої ноги.

У суді обвинувачений визнав свою вину.

Потерпілий на суд не з'явився у зв'язку з тим, що бере участь у бойових діях проти російсько-фашистських загарбників. Разом з тим повідомив суду, що претензій до обвинуваченого не має та при призначенні покарання покладається на розсуд суду.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав водія винним та призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі та позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 4 роки.

Також за сукупністю вироків до визначеного покарання додали невідбуту частину покарання за попередні злочини. 

Тож загалом чоловік проведе за ґратами 5 років та 6 місяців.

Нагадаємо, що на Волині травмувалися двоє мотоциклістів, які не впоралися з керуванням та впали з двоколісного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів