Поділитись:

Водій, який у Луцьку на «зебрі» збив на смерть жінку, відбувся умовним покаранням

Субота, 09 липня 2022, 10:52
Водій, який у Луцьку на «зебрі» збив на смерть жінку, відбувся умовним покаранням

Водій, який на вулиці Дубнівській у Луцьку збив на смерть жінку, яка переходила дорогу по неврегульованому пішохідному переході, отримав умовне покарання.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 4 липня.

Як вбачається із вироку, ДТП сталася 14 листопада 2021 року на вулиці Дубнівській у Луцьку. Біля будинку №55 водій Opel Astra не вибрав безпечної швидкості руху та не зупинився перед неврегульованим пішохідним переходом, в той час, як по ньому дорогу перетинала жінка. В результаті ДТП потерпіла отримала травми. Її госпіталізували до лікарні, де вона пізніше померла.

У суді водій визнав свою вину, щиро розкаявся та просив суворо не карати. А також частково відшкодував заподіяну шкоду.

Про водія відомо, що він у 2019 році перебував на стаціонарному лікуванні у КП «Волинський медичний центр терапії залежності» з діагнозом «Психічні і поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю. Синдром залежності». Також раніше притягався до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. 

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно з іспитовим строком три роки.

Окрім цього, водій сплатить потерпілій стороні майже 11 тисяч гривень матеріальної та 100 тисяч гривень моральної шкоди. Також змушений буде відшкодувати майже 9 тисяч гривень витрат на лікування, які поніс лікувальний заклад, де перебувала потерпіла.

Нагадаємо, що за січень-червень 2022 року на Волині сталися 219 ДТП з травмованими, що на 11 % менше, ніж за аналогічний період минулого року (2021 рік – 245 ДТП).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів