Поділитись:

Волинянин за російські рублі продав в мережі паспортні данні українців

Субота, 09 липня 2022, 12:42
Волинянин за російські рублі продав в мережі паспортні данні українців

Волинянин продав у мережі паспортні данні громадян України, що відноситься до інформації з обмеженим доступом. За копії паспортів українців зловмиснику заплатили 200 російських рублів, однак, покарання він отримав значно суворіше.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд Волинської області 6 липня.

Як вбачається із вироку, у чоловіка на флешці зберігалися фотокопії паспортів громадян України, на яких були зазначені персональні данні, що відносяться до інформації з обмеженим доступом. Зокрема: прізвище, ім'я та по-батькові, місце проживання, сімейний стан тощо.

Вже під час повномасштабної війни росії проти України, а саме – 22 травня 2022 року, волинянин вирішив продати паспортні данні українців у мережі. Для цього на спеціалізованих ресурсах у мережі Інтернет підшукав покупця та надалі зв'язався з ним за допомогою Телеграму і надіслав тому графічні файли з паспортними даними українців.

Зловмисник не поцурався отримати «винагороду» у російських рублях. «Покупець» інформації з обмеженим доступом сплатив волинянину 200 російських рублів, що становить приблизно 165 гривень.

Надалі волинянин беззаперечно визнав свою вину, про що уклав угоду з прокурором.

Він погодився із призначеним йому покаранням – штрафом, розміром 37 400 гривень.

Нагадаємо, що окупанти «полюють» за шкарпетками, які видають воїнам ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів