Поділитись:

На Волині суд скасував штраф 4,1 мільйона за переміщення літака через кордон

Четвер, 07 липня 2022, 17:23
На Волині суд скасував штраф 4,1 мільйона за переміщення літака через кордон

Суд скасував штраф розміром 4,1 мільйона гривень за порушення правил митного контролю при переправленні приватного літака через волинську митницю.

Відповідну постанову ухвалив Любомльський районний суд Волинської області 28 червня.

Як вбачається із постанови суду, 22 квітня від адвоката, який здійснює захист інтересів ТОВ «Техніка і обладнання», яке везло літак в Україну, до суду надійшла заява про перегляд справи у зв'язку із нововиявленими обставинами.

У своїй заяві адвокат зазначив, що при ухваленні рішення судами першої та апеляційної інстанції не були відомі всі важливі обставини справи. Зокрема, йому вдалося встановити, що вартість літака істотно менша, аніж вважалося раніша, оскільки до неї помилково включили інший платіж.

У суді адвокат та керівник фірми вимоги, викладені у заяві підтримали. Своєю чергою представник Волинської митниці до суду не з'явився.

Суд встановив, що постановою суду першої інстанції директора ТОВ «Техніка і обладнання» визнали винним у порушенні митних правил та призначили покарання у вигляді штрафу розміром майже 4,12 мільйона гривень.

Адвокат оскаржив цю постанову в апеляційному порядку. Однак, апеляційний суд лишив її без змін.

Однак заяву про перегляд справи у зв'язку з нововиявленими обставинами суд взяв до уваги і встановив наступне.

ТОВ «Техніка і обладнання» розрахувалася із чеським постачальником літака двома платежами: 28 тисяч та 37 тисяч євро відповідно. Також на рахунок чеського постачальника турецька компанія сплатила 59 881 євро.

Відтак чеські митники помилково порахували, що вартість літака складає сума цих трьох платежів і становить 124 881 євро.

Однак, турецька фірма у відповіді на запит пояснила, що також придбала літак у чеського постачальника за 59 881 євро. Окрім того, незалежний аудитор зазначив, що ТОВ «Техніка і обладнання» сплатила за літак таки 65 тисяч євро, а не 124 881, як помилково написали у митних документах.

Дослідивши нововиявлені обставини у справі, суд дійшов висновку, що директор ТОВ «Техніка і обладнання» не порушив митних правил під час митного оформлення літака, а чеські митники виправили помилку у документах.

Тож суд скасував попередню ухвалу, за якою ТОВ «Техніка і обладнання» мало сплатити понад 4 мільйони гривень штрафу.

Нагадаємо, що на Львівщині СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке «заробляло» мільйони на пільговому розмитненні імпортних авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024