Поділитись:

Підтримка України серед американців зростає, – дослідження (відео)

Четвер, 07 липня 2022, 11:45
Підтримка України серед американців зростає, – дослідження (відео)

У травні опитування Університету Меріленда щодо критичних проблем виявило зниження висловленої готовності американської громадськості заплатити ціну за підтримку України у її війні з росією у порівнянні з рівнями, вираженими в березні, за трьома вимірами: збільшення вартості енергії, зростання інфляції і готовність заплатити ціну життям американців.

Про це повідомляє видання Brookings.

Останнє видання опитування Critical Issues Poll виявило, що падіння в травні не стало тенденцією — і насправді виражена готовність населення заплатити ціну дещо зросла з травня, хоча вона залишається нижчою, ніж це було в березні. Опитування 2208 респондентів провели 22-28 червня з похибкою +/- 2,09%.

Цей висновок особливо примітний, враховуючи зростання цін на нафту та зростання інфляції, які американці пережили з початку війни — і це має бути музикою для вух президента Джо Байдена, оскільки його адміністрація вклала значні кошти в підтримку України, зміцнення та розширення Північної Атлантики.

Як йдеться в дослідженні, американці все ще готові підтримати Україну, навіть якщо це означатиме підвищення вартості енергоресурсів і зростання інфляції з підвищенням з травня, але нижче рівня підтримки, висловленого в березні.

У червневому опитуванні 62% респондентів заявили, що вони готові витримати більш високі витрати на електроенергію, порівняно з 59% у травні, але менше з 73% у березні. Подібним чином 58% висловили готовність до зростання інфляції, порівняно з 52% у травні, але знизившись з 65% у березні. Готовність американців до втрат американських військ залишається низькою і становить 32%, але зросла до березневого рівня після падіння в травні.

Між демократами та республіканцями існують значні відмінності у ступені готовності заплатити ціну за підтримку України, і розрив між ними повільно зростає, причому демократи висловлюють набагато більшу готовність платити ціну. У той час як 78% відсотків демократів готові побачити підвищення вартості енергії, лише 44% республіканців кажуть те саме, в той час, як 72% демократів готові заплатити вищою інфляцією, лише 39% республіканців кажуть те саме.

Розрив у готовності платити вищі ціни на енергоносії між демократами та республіканцями зріс з 30 процентних пунктів у березні до 32 процентних пунктів у травні та 34 у червні. Так само, щодо готовності побачити зростання інфляції, розрив зріс з 28 процентних пунктів у березні до 31 процентного пункту в травні до 34 у червні.

Що стосується готовності до втрати військ США, розрив між демократами та республіканцями зріс у червні з 5 процентних пунктів у березні до 9 – у травні та до 15 – у червні. Серед республіканців 22% готові ризикувати життям американських солдатів у порівнянні з 37% демократів.

Хоча більшість респондентів стверджує, що ні росія, ні Україна не досягають успіху та не зазнають поразки у своїх військових зусиллях (37% і 40% відповідно), вони бачать, що Україна досягає успіху більше, ніж зазнає поразки (27% до 20%), тоді як вони бачать у росії більше невдач, ніж успіхів (від 29% до 20%). Це стосується як демократів, так і республіканців.

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен проведе відверту розмову про війну в Україні зі своїм китайським колегою під час саміту в Індонезії, присвяченому наслідкам російського вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів