Поділитись:

Оперативне командування НАТО в Європі очолив американський генерал

Вівторок, 05 липня 2022, 09:47

Генерал армії США Крістофер Каволі очолив оперативне командування НАТО. Урочиста церемонія відбулася у Верховному штабі союзних держав у Європі у бельгійському Монсі.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу НАТО.

Генерал Каволі змінив генерала Тода Волтерса з ВПС США, який обіймав цю посаду з 2019 року.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав Каволі з призначенням і зазначив, що його 35-річна військова кар'єра охопила всю земну кулю: від Боснії до Іраку і від Афганістану до Вашингтона.

«Ви приєднуєтеся до нас у поворотний момент для трансатлантичної безпеки, який характерний зростанням стратегічної конкуренції та поверненням жорстокого конфлікту в Європу. Я знаю, що ви продовжуватимете служити НАТО з тим самим лідерством і відданістю, які завжди проявляли», – сказав Столтенберг. 

Довідково:
Оперативне командування НАТО відповідає за планування та виконання всіх операцій Альянсу. Генерал Каволі став двадцятим Верховним головнокомандувачем ОЗС НАТО в Європі. Першим цю посаду зайняв генерал Дуайт Д. Ейзенхауер, згодом 34-й президент США.

Нагадаємо: генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс допоможе Україні перейти від пострадянського озброєння на сучасні зразки зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів