Поділитись:

У Перу археологи знайшли загадкову дерев’яну фігурку

Неділя, 03 липня 2022, 02:09
У Перу археологи знайшли загадкову дерев’яну фігурку

Археологи проводили розкопки у стародавньому мегаполісі Чан-Чан, що знаходиться в Перу. Там вони знайшли старовинну фігурку з дерева, яка збереглася у відмінному стані. Її використовували у тому, щоб проводити різноманітні магічні церемонії. Відкриття стало відомо від Міністерства культури Перу.

Про це повідомляє Gob.pe.

Розкопки проводились у північній частині країни. Варто зазначити, що раніше Чан-Чан вважався найбільшим містом у Південній Америці, яке було збудовано із сирцевої цегли.

Унікальну фігурку виявили безпосередньо на третьому етапі робіт, коли фахівці займалися відновленням церемоніального комплексу Уака-Такайнамо. Є інформація про те, що фігурка у висоту досягає 46 см, а завширшки – 16 см. Артефакт має вигляд людини, одягненого в капелюх трапецієподібної форми. При цьому скульптура має плоске обличчя овальної форми, пофарбоване червоним кольором.

Артуро Паредеса Нуньєса розповів про те, що ніс досить сильно виступає вперед, а також фігурка має мигдалеподібні очі. На голові є круглі вуха, всередині яких було виявлено чорну смолу. Скоріш за все, смолу використовували для того, щоб трималися прикраси з перламутру. Фахівці впевнені в тому, що артефакт виступав як ідол для ритуалів. Швидше за все, давні люди вірили в те, що він має магічну силу. При цьому фігурка означала конкретного персонажа – носія. Поруч із артефактом було знайдено намисто з насіння священної рослини, а також мішечок чорного кольору.

Місто Чан-Чан вважалося сакральним релігійним центром. З усієї Америки туди приходили прочани. Назва населеного пункту перекладалася як «Сонце-Сонце». Його заснували у 850 році нашої ери представники культури сечі. Існувало місто аж до 1470 року, доки його не завоювали інки. Варто зазначити, що Чан-Чан був столицею королівства Чимор. 1200 року настав пік його процвітання. Тоді його площа сягала 20 квадратних кілометрів, а в самому місті проживало майже 100 тисяч людей. У ті часи навіть у Європі не можна було знайти таких великих міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 грудня 2023
26 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023
21 серпня 2023
20 серпня 2023
05 серпня 2023
04 серпня 2023
28 червня 2023
24 червня 2023