Поділитись:

Археологи виявили унікальний фінікійський некрополь на півдні Іспанії (фото)

Четвер, 28 квітня 2022, 01:48

Під час ремонту системи водопостачання на півдні Іспанії, в місті Осуна, робітники натрапили на унікальний добре зберігся некрополь стародавніх фінікійців. Археологи, які розпочали розкопки підземного місця поховання, вважають, що тут фінікійці, які жили на Піренейському півострові, ховали своїх мерців 2500 років тому.

Про це повідомляє The Guardian, пише Фокус.

Фінікійський некрополь був виявлений серед руїн давньоримського поселення. Це поселення знаходилося на місці нинішнього міста Осуна, яке розташоване за 90 км на схід від міста Севілья в автономному співтоваристві Андалусія в Іспанії. Вчені вважають, що цей фінікійсько-карфагенський цвинтар був створений у 4 або 5 столітті до нашої ери. Воно унікальне тим, що такі некрополі археологи зазвичай знаходять у прибережних районах, а не в глибині материкової частини суші.

Незважаючи на те, що руїни давньоримського міста Урсо, яке знаходилося на місці Осуни, добре вивчені, виявлений фінікійський некрополь став справжнім сюрпризом для вчених. Подібний некрополь був виявлений в Андалусії тільки на узбережжі, поряд з містом Кадіс, яке заснували фінікійці ще 1100 до н.е. До речі, це місто є одним із найстаріших постійно населених міст Європи.

 

В результаті попереднього дослідження некрополя, археологи виявили 8 склепів, а також сходи та приміщення, які, як вважають науковці, служили атріумами. За словами археологів, дана знахідка є унікальною для внутрішньої частини Андалусії і є особливою історичною цінністю.

"Було дуже несподівано виявити такий некрополь фінікійського та карфагенського періоду, в якому добре збереглися склепи, атріуми та сходи. Подібні знахідки найчастіше можна виявити на острові Сардинія або навіть у самому Карфагені (руїни міста знаходяться на території сучасного Тунісу – прим.ред.)",  каже археолог Маріо Дельгадо.

За словами Дельгадо, тут швидше за все можна було б виявити щось, що відноситься до епохи Римської імперії, але не фінікійський цвинтар, який так чудово зберігся під руїнами римського поселення.

За словами мера міста Осуна, Росаріо Андухар, дана знахідка не змінює уявлення про давню історію, але вона змінює уявлення про історію самого міста. За словами археологів, потрібно вести розкопки далі, але сам устрій некрополя говорить про те, що його збудували для верхівки фінікійської знаті.

Фінікійці були стародавнім семітським народом, який населяв Фінікію  держава, розташована на Близькому Сході на березі Середземного моря. Цей народ славився своїми морськими подорожами, торгівлею та створенням колоній на берегах, розташованих навколо Середземного моря.

Що стосується міста Осуна з населенням 18 тисяч людей, то крім того, що тут залишилося багато руїн періоду Римської імперії, тут 8 років тому знімали деякі епізоди 5 сезону серіалу "Гра престолів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
23 лютого 2024
20 січня 2024
20 грудня 2023
13 грудня 2023
04 грудня 2023
26 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023