Поділитись:

Чи всі луцькі учні помістяться у підвалах: що кажуть в департаменті освіти

Субота, 02 липня 2022, 09:00

Якщо з 1 вересня у школах Луцької територіальної громади почнеться офлайн-навчання, усі школи мають бути забезпечені укриттями, куди діти можуть сховатися в разі повітряної тривоги. 

Про це в інтерв'ю журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомив очільник департаменту освіти громади Віталій Бондар. 

За його словами, наразі школи готують у якості укриттів підвали. Там учні ховатимуться, коли лунатиме сигнал про повітряну тривогу. Однак, не всі школи мають такі укриття. За словами головного освітянина, не забезпечені такими підвалами одиниці, і до 1 вересня у громаді обіцяють підшукати альтернативу. Так, наприклад, у школі №1 в Луцьку нема підвального приміщення. Однак, поряд є театр, собор, де є можливість за короткий час і не дуже далеко сховатися у разі повітряної небезпеки. 

Ще однією проблемою є те, що площі підвалів не завжди можуть вмістити всіх учнів та педагогів. Для розв'язання цієї проблеми у деяких школах планують організувати позмінне навчання.

«Норматив каже, що всі 100% учасників освітнього процесу в момент повітряної тривоги мають бути в укриттях. Під час карантину ми визначили, що батьки учнів не є учасниками освітнього процесу. Учасниками освітнього процесу є тільки учні та вчителі. Наприклад, у школі на 700 учнів у нас орієнтовно 100 працівників. Це 800 людей. Чи вмістяться ці 800 людей у підвалі одночасно? Не всюди. Зрозуміло, що є заклади освіти, де потрібно організувати освітній процес позмінно, аби всі вміщалися у підвал. У деяких школах працюватимуть навіть у три зміни. Можливо, будемо впроваджувати змішане навчання. Можливо, офлайн-навчання буде тільки для початкової ланки. Будемо відштовхуватися від об'ємів укриття», – каже Віталій Бондар.

Повний текст розмови читайте за посиланням: Чи безпечно буде навчатися у луцьких школах: інтерв'ю з головним освітянином Віталієм Бондарем

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів