Поділитись:

Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)

П'ятниця, 01 липня 2022, 10:29
Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)

Подальша адаптація роботи держлісгоспів до нових реалій, протипожежні системи та заходи, будівництво лісових доріг, осучаснення та модернізація лісогосподарських та виробничих процесів, навчання людей та створення максимально комфортних умов праці – особливо при виконанні найскладніших робіт. Ці та інші питання звучали під час виїзної наради, що відбулася на базі ДП Камінь-Каширське лісове господарство.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Начальник управління Олександр Кватирко наголосив: реалізовуючи головні лісогосподарські завдання, маємо дбати про комфортні умови для людей. Працівників, які виконують роботи у лісі, на виробництві, першочергово зобов’язані забезпечити необхідними засобами, також потрібно  максимально намагатися оновлювати техніку. На цьому головний лісівник області наголошував протягом наради неодноразово. Присутні – заступники начальника управління, керівники профільних відділів Волинського ОУЛМГ, директори лісогосподарських підприємств.

Першим питанням семінару стали заходи протипожежної безпеки. Учасникам показали оновлені лісопожежні станції – на території лісгоспу та лісництв.
Особливу увагу привернули пірси для забору води. У ДП «Камінь-Каширське ЛГ» їх загалом понад 80, і облаштовані вони з чітким урахуванням географічних принципів – щоб пожежні автомобілі могли оперативно дістатися і поповнити запас води, перебуваючи у будь-якому куточку лісу. При облаштуванні таких водойм враховані всі ризики та вимоги, створені необхідні умови для доїзду пожежних автомобілів. Про це розповів директор підприємства Володимир Корецький.

Варто зазначити, що у всіх держлісгоспах області цього року приділили значну увагу протипожежним заходам. 

Попри те, що всі ліси області вже кілька років перебувають під постійним відеонаглядом, лісівники Волині не зупиняються на досягнутому і модернізуються у цьому напрямку. Минулого року вдалося посилити контроль, встановивши трирівневу систему спостереження – безпосередньо у лісництві, лісгоспі та при управлінні. Це дає результат.

Створення якісних лісових культур, догляд за ними та молодим лісом для лісівників також завжди буде пріоритетним, тому що це вклад у майбутнє.  Лісівники на Волині ставлять собі просту і водночас складну ціль –  не просто зберегти статус лісового краю, а виростити ще більш продуктивні ліси.

Виконання всіх лісогосподарських робіт у держлісгоспах останніми роками є максимально механізованим. Зокрема у Нуйнівському лісництві учасникам наради продемонстрували процес підготовки ґрунту під лісові культури з допомогою фрези трактора Massey Fergussjn.

Техніка не лише якісно та практично вдвічі оперативніше виконує господарські та протипожежні функції, дозволяє економити час та ресурси, а й є комфортною для роботи людей.

Як проводяться рубки догляду та їх результат для вирощення продуктивного лісу у ДП «Камінь-Каширське ЛГ» продемонстрували у Видертському лісництві.

У Нуйнівському лісництві учасники наради також побачили процес ремонту дороги з твердим покриттям. Ця дорога загальною протяжністю 7 км має економічне та соціальне значення – як і всі, що будуть лісівники Волині останніми роками.

Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)Волинські лісівники адаптуються до нових реалій (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів