Поділитись:

Військовий експерт назвав дату, коли стане зрозуміло, чи буде наступ із Білорусі

Четвер, 30 червня 2022, 11:00
Військовий експерт назвав дату, коли стане зрозуміло, чи буде наступ із Білорусі

фото ілюстративне

Найближчими днями малоймовірно, що білоруські війська вторгнуться до України. 

Про це сказав військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі «Єдиний марафон», – повідомляє ТСН.

Зі слів військового експерта, для наступу білорусів не достатньо, їхня кількість досі незмінна – 5 тисяч людей, та може статись так, що їх посилять російські війська. Таке одразу буде помітно, адже українці вже спостерігали за таким подіями ще до російського вторгнення.

Але Білорусь продовжує приводити різні маневри, а отже, тримає в напрузі. До того ж перевірка мобілізаційних резервів там триватиме до 15 липня.

«Зараз, за різними оцінками, присутні близько 5 тисяч військових, їхня кількість істотно не збільшилась. Зараз побачимо впродовж наступних тижнів, до 15 липня, чи буде зростати ця кількість внаслідок мобілізаційної підготовки резервів. Від цього буде залежати багато в чому, як ситуація буде розвиватись надалі», – зазначив Мусієнко.

Водночас він додає, що якщо білоруська влада піде на такий безглуздий крок, то це лише пришвидшить падіння білоруського і путінського режиму.

Експерт переконує, що невиправданий крок, із військової точки зору, може просто розвернути білоруське військо і вони рушать на Мінськ. Це є стримуванням для лукашенка, який думає не так про путіна, а про своє майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів