Поділитись:

У липні на Волинський напрямок може зайти до 200 білоруських ДРГ, – Сергій Кривонос

Середа, 29 червня 2022, 11:08
У липні на Волинський напрямок може зайти до 200 білоруських ДРГ,  – Сергій Кривонос

На початку липня з території Білорусі в Україну можуть заходити диверсійно-розвідувальні групи.

Таку думку висловив перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України Сергій Кривонос.

Як зазначив військовий, путін намагається втягнути війська Білорусі у війну проти України. За словами Кривоноса, збройні сили Республіки Білорусь нараховують близько 60 тисяч, та мобілізаційний резерв близько 340 тисяч. Це чимала кількість живої сили, яка може бути використана проти України.

«Лукашенко як політик намагається грати на двох дошках і намагається знайти вигідну позицію для себе і своєї країни аби втриматися. Але ситуація склалася таким чином, що він загнаний у кут путіним. Я думаю, що на початку липня ці дії можуть проводитися силами розвідувальних груп спеціального призначення російської та білоруської армій», – припустив Сергій Кривонос.

За словами військового, противник може застосувати до 200 таких груп.

«Така кількість груп може наробити чимало проблем, якщо місцеве населення не буде налаштоване правильно і завчасно і якщо не будуть правильно розгорнуті сили територіальної оборони», – додав Сергій Кривонос.

Військовий зазначив, що угрупування противника перебуває у Бресті, що у безпосередній близькості до українського кордону, а відтак волинський напрямок залишається доволі небезпечним, а наступ для нас буде доволі проблематичним.

«Загроза є, нам треба готуватися і генерал Залужний це чітко розуміє і розгортає потрібні сили і засоби», – зазначив Сергій Кривонос. 

Нагадаємо, що основною ціллю білорусів в Україні буде відрізати поставки озброєння Україні від західних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів