Поділитись:

У Луцьку запрацювала виставка антивоєнних карикатур (відео)

Вівторок, 28 червня 2022, 13:52
У Луцьку запрацювала виставка антивоєнних карикатур (відео)

До Луцька приїхала мандрівна виставка політичних та антивоєнних карикатур.

Про це інформує Суспільне. 

У музеї сучасного українського мистецтва відкрилася міжнародна виставка політичних та антивоєнних карикатур. Луцьк – 12-те місто, в якому презентували роботи, – розповіла журналістам організаторка виставки Тетяна Чичкалюк.

Участь у міжнародній творчій акції взяли більше 40 художників з 20 країн світу, загалом в експозиції представили понад 200 робіт.

«За тиждень з 10 країн ми отримали 80 робіт, то вирішили робити конкурс і розповсюджувати цю ідею і покотилося. Це надає можливість зробити таку внутрішню посмішку. Хтось із моїх колег сказав: якщо ця потвора жалюгідна, якщо вона смішна – вона не страшна», – говорить Тетяна Чичкалюк.

У Луцьку запрацювала виставка антивоєнних карикатур (відео)У Луцьку запрацювала виставка антивоєнних карикатур (відео) 

Серед відвідувачів музею – Андрій Ляшук з Рівного. Каже: тут представлені роботи його земляка.

«Дуже багато робіт Юрка Журавля, майже кожен день він щось актуальне видає. Це потужна ідеологічна зброя і тому мені це цікаво. Я вже тут побачив багато знайомих робіт, десь вони вже в мережах були», – розповів рівнянин.

Під час мистецького заходу в музеї також презентували сувенірну монету «Русскій воєнний корабель, іди на**й», також відбулося погашення тематичних марок з конвертом «Ассоль вже не та...».

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів