Поділитись:

Біля Землі виявили астероїд, який дуже швидко обертається

Неділя, 26 червня 2022, 02:45
Біля Землі виявили астероїд, який дуже швидко обертається

Вчені з Університету Центральної Флориди скористалися телескопом Аресібо, щоб вести спостереження за астероїдом, який отримав назву 2019 ОК. Звернути увагу варто на те, що цей об’єкт було виявлено ще 2019 року. Він пролетів повз Землю на мінімальній відстані.

Про це повідомляє The Planetary Science Journal.

Діаметр астероїда складав 70-130 метрів. Його особливістю стала величезна швидкість обертання. На один оборот потрібно всього 3-5 хвилин. Фахівці вважають, що дане космічне тіло належить до астероїдів типу С і складається з силікатних порід з додаванням глини. Інші експерти вважають, що він може відноситися до типу S, у складі якого є силікат, залізо і нікель. Звернути увагу варто на те, що ці типи космічних об’єктів вважаються найбільш поширеними в Сонячній системі і водночас найстарішими.

Якщо враховувати, який діаметр має астероїд і з якою швидкістю він обертається, можна зробити висновки, що 2019 ОК – це величезна купа щебеню, яка тримається разом тільки за рахунок сили тяжіння. Його віднесли до навколоземних астероїдів, які дуже швидко обертаються. Варто зазначити, що останнім часом було виявлено чимало подібних об’єктів. Щоб вони не розвалювалися, потрібна дуже велика внутрішня сила. В іншому випадку астероїд може розпастись на шматки.

Центр навколоземних досліджень розповів про те, що на сьогодні фахівці знають близько 30 тисяч астероїдів. Вчені наголосили на тому, що лише незначна їх кількість може бути небезпечною для нашої планети. Все ж таки серед них може знайтися той об’єкт, який стане причиною справжньої катастрофи, якщо зіткнеться з Землею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів