Поділитись:

Метадон, амфетамін, марихуана: злочинці розповсюджували наркотики серед військовослужбовців (відео)

П'ятниця, 24 червня 2022, 12:30
Метадон, амфетамін, марихуана: злочинці розповсюджували наркотики серед військовослужбовців (відео)

Правоохоронці викрили злочинну діяльність наркоугруповання, яке займалося виготовленням і розповсюдженням наркотиків серед військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань. Це керувалося спецслужбами рф.

Про це у п'ятницю, 24 червня, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань

Працівники ДБР спільно з Київською міською прокуратурою викрили та припинили діяльність міжрегіонального етнічного наркоугруповання, яке контролювало розгалужену мережу виробництва та розповсюдження наркотичних засобів: метадону, амфетаміну, марихуани та інших наркотиків – насамперед серед військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які протистоять російським військам на Сході нашої держави.

Діяльність наркоугруповання курували спецслужби російської федерації. Розповсюдження наркотичних засобів серед військовослужбовців мало на меті на постійній основі здійснювати підрив бойової готовності наших військ.

Злочинна організація налічувала понад 40 осіб, у т.ч. громадян республіки Білорусь, мала чітку ієрархічну структуру, лабораторії, розгалужені канали поширення наркотиків, в тому числі через довірених осіб – «операторів» та посередництвом одного з поштових відправників. Наразі встановлені усі причетні до схеми збуту наркотиків.

Використовуючи свій авторитет та наявні зв’язки один із керівників організації вибудував стійкі незаконні відносини зі службовими особами правоохоронних органів, яким систематично сплачував «данину» за непритягнення представників злочинної організації до кримінальної відповідальності.

Масштабна спецоперація по ліквідації угруповання проводилася у Дніпропетровській, Київській та Житомирській областях. Проведено 27 обшуків, встановлено механізми роботи угруповання, контакти та відстежено схеми легалізації наркокоштів.

В ході обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено:

  • майже 2 кг наркотичних засобів, що складає близько 13 тис. доз;
  • 180 тис. дол. США та 1 млн грн готівкою;
  • велику кількість ювелірних виробів із золота;
  • 14 автомобілів, у тому числі преміумкласу;
  • телефони, комп'ютерну техніку тощо.

Наразі, в порядку ст. 208 КПК України, затримано ватажків угрупування.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024