Поділитись:

Законопроєкт про легалізацію медичної марихуани зареєстрували в Раді

Неділя, 12 червня 2022, 15:55
Законопроєкт про легалізацію медичної марихуани зареєстрували в Раді

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт Кабінету Міністрів про розширення доступу до препаратів медичного канабісу для лікування низки хвороб.

Законопроєкт №7457 про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни, передбачає встановлення жорсткого контролю над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів.

Текст проєкту оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Уповноважена Верховної Ради у Конституційному Суді, народний депутат Ольга Совгиря заявила в Телеграмі, що діяльність з обігу таких засобів буде підлягати ліцензуванню виключно на об'єктах і в приміщеннях, які зазначені в ліцензії.

Діяльність з культивування та (або) використання рослин медичного канабісу зможе здійснюватися лише юридичними особами за наявності в них відповідної ліцензії в межах визначених КМУ квот.

Діяльність з виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання наркотичних засобів, психотропних речовин, рослин, яких стосуватиметься закон, так само буде підлягати ліцензуванню і здійснювати їх зможуть лише юридичні особи.

Обіг рослин канабісу буде здійснюватися за умови забезпечення контролю та простежуваності на всіх етапах такого обігу: з маркуванням кожної партії, веденням електронного реєстру переміщення партій тощо.

Роздрібна торгівля відповідними препаратами буде здійснюватися виключно у ліцензованих аптеках із пред'явленням електронних рецептів.

Законопроєкт не передбачає легалізацію і вільний обіг канабісу, а так само не передбачає звільнення від відповідальності за незаконний обіг канабісу чи інших наркотичних засобів чи послаблення такої відповідальності, зазначила Совгиря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
10:48
10 квітня 2024
01 квітня 2024
01 березня 2024
15 лютого 2024
07 лютого 2024
24 січня 2024
15 січня 2024
11 січня 2024
10 січня 2024