Поділитись:

Білорусь може віддати свою зброю та техніку росії, – Генштаб ЗСУ

Четвер, 23 червня 2022, 17:14

Білорусь може надати росії своє озброєння та військову техніку, які ворог може перекинути на донецький або херсонський напрямок для посилення своїх угруповань.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в медіацентрі, повідомляє УП.

«За наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, зборових заходів на базах зберігання озброєння та військової техніки наразі проводиться обслуговування і зняття цієї техніки зі зберігання. Враховуючи великі втрати агресора в озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання даної техніки на складах збройних сил Білорусі, не виключається, що наш сусід надасть озброєння і військову техніку зазначену для російського агресора. Дана техніка в майбутньому може бути переміщена на донецький або херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника», – розповів військовий.

За словами Громова, також виявлено, що на території колишнього аеродрому «Зябровка» в Гомельскій області (в напрямку Чернігова) Білорусь активно будує військову інфраструктуру.

У Генштабі не виключають, що надалі режим Лукашенка може віддати її для розміщення чергової воєнної бази російського агресора.

Громов наголосив, що наразі зберігається загроза використання території та повітряного простору Білорусі для здійснення ракетних обстрілів, та не виключено перекидання на територію нашої держави диверсійно-розвідувальних груп противника, насамперед для вчинення диверсії на шляхах логістичного забезпечення українських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів