Поділитись:

Білорусь вдалась до провокацій на кордоні: «дозволили» українцям йти у ліс

Четвер, 23 червня 2022, 14:46

Заява прикордонного комітету Білорусі про дозвіл українцям з окремих районів Рівненщини відвідувати ліси для збору дикоросів – це провокація.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу 23 червня, пише «Українська правда».

«Кілька днів тому прикордонний комітет Білорусі дозволив українцям з прикордонних районів Рівненської області відвідувати ліси для збору дикоросів. Таке рішення прийнято в односторонньому порядку, це провокація. Ніяких переговорів з цього приводу не проводилась. Безпека наших громадян на території цієї країни залишається під питанням»,  – заявив Андрій Демченко.

Демченко зазначив, що пункти пропуску на кордоні з Білоруссю не функціонуватимуть в цьому напрямку і пропуск громадян не здійснюватиметься.

За словами речника ДПСУ, на кордоні з Білоруссю суттєвих змін не відбувається. Підрозділи ЗС РБ тримають на кордоні приблизно семи батальйонів та окремі підрозділи МВС.

В прикордонних районах проводяться заходи з інженерного облаштування і фіксується застосування засобів РЕБ.

Нагадаємо, що уряд Чеської Республіки затвердив пропозицію Міністерства закордонних справ щодо припинення видачі віз та видів на проживання громадянам рф та Білорусі до кінця березня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів