Поділитись:

Джонсон прогнозує контрнаступ України: Британія підтримає дипломатично

Четвер, 23 червня 2022, 18:40
Джонсон прогнозує контрнаступ України: Британія підтримає дипломатично

За даними британської розвідки, протягом найближчих кількох місяців наступ Росії в Україні сповільниться через виснаження ресурсів в окупантів.

Про це прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив в інтерв'ю групі європейських газет, повідомило 22 червня Reuters.

Джонсон підкреслив, що російські окупанти просуваються на Донбасі, руйнуючи українські населені пункти й зазнаючи серйозних втрат у живій силі й техніці.

«Однак наша служба військової розвідки вважає, що протягом найближчих кількох місяців РФ може дійти точки, у якій більше не буде жодного руху вперед, тому що вона вичерпала свої ресурси», – наголосив британський прем'єр.

За його словами, зараз партнери України мають допомогти їй переламати перебіг бойових дій.

«Я аргументуватиму це на саміті «Великої сімки» [який відбудеться в найближчі вихідні в Німеччині]. Оскільки українці у змозі розпочати контрнаступ, його потрібно підтримати технікою, якої вони потребують від нас», – наголосив Джонсон.

На запитання, який вигляд матиме перемога України або поразка президента рф владіміна путіна, Джонсон відповів: «Щоб ми хоча б відновили статус-кво, який був до 24 лютого, і щоб російські війська відкинули з районів, до яких вони вторглися».

Нагадаємо, що глава британської армії сказав своїм військам, що вони повинні «підготуватися воювати в Європі ще раз», щоб перемогти сили владіміра путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
25 лютого 2024
17 лютого 2024
07 лютого 2024
05 лютого 2024
18 січня 2024