Поділитись:

«Треба готуватися до тривалої війни», – Джонсон про ситуацію в Україні

Неділя, 19 червня 2022, 08:51
«Треба готуватися до тривалої війни», – Джонсон про ситуацію в Україні

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що світу треба готуватися до тривалої війни росії проти України, оскільки президент країни-агресорки володимир путін вдається до кампанії виснаження.

Урядовець переконаний, що путіну забракне мудрості відступити й він все ще може вважати за можливе повне завоювання України. Про це Джонсон написав у своїй колонці на сайті The Sunday Times, – інформує ТСН. 

«З прикрістю зазначу, що нам треба готуватися до затяжної війни, оскільки Путін перейшов до військової кампанії на виснаження, намагаючись стерти українські сили дедалі більшою силою. Сполучене Королівство й наші друзі мусять реагувати, а саме забезпечити Україну необхідними стратегічними ресурсами, аби вистояти й зрештою здобути перемогу», – йдеться у колонці британського прем’єра.

«Час – надзвичайно важливий чинник. Все залежить від того, чи Україна буде здатна швидше збільшити свою спроможність відвоювати загарбані території, поки росіяни прискорено збиратимуть ресурси для нової атаки. Наша задача полягає в тому, аби час все-таки став союзником України в цій ситуації», – наголосив Джонсон.

Він також запевнив, що Заходу навіть вигідніше, аби путін надалі перебував у своїх ілюзіях щодо спроможності стерти українське військо грубою силою та сподіваючись, що час не на боці України. Тим часом західні партнери повинні допомогти Україні вистояти і перехопити ініціативу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів