Поділитись:

Стримати тарифи за проїзд: Луцькрада звернулась до Кабміну і ВРУ

Четвер, 23 червня 2022, 11:24
Стримати тарифи за проїзд: Луцькрада звернулась до Кабміну і ВРУ

Фото ілюстративне

Депутати Луцької міської ради звернулися до Уряду та парламенту – просять внести зміни до Кримінального кодексу України, які б дозволили використовувати транспортні засоби – тролейбуси, електробуси та автобуси – отримані у якості гуманітарної допомоги, на пасажирських маршрутах.

Відповідне звернення ухвалили під час сесії Луцької міської ради 23 червня. 

Як йдеться у тексті звернення, внесеного фракцією «Громадянський рух «СВІДОМІ», чинне законодавство забороняє використовувати гуманітарну допомогу чи благодійні пожертви з метою отримання прибутку.

Водночас Луцькій міській територіальній громаді, в рамках гуманітарної ініціативи, з міста Каунас (Республіка Литва) передали 6 вживаних низькопідлогових пасажирських автобусів, для використання на пасажирських маршрутах міста, а також виконання інших функцій.

Однак, відповідно чинного законодавства, використання зазначених автобусів на пасажирських маршрутах міста та справляння збору за оплату проїзду є злочином.

Також органи місцевого самоврядування України в час війни та паливної кризи обмежені в можливостях прийняття гуманітарної допомоги у вигляді автобусів, тролейбусів, електробусів для задоволення потреб мешканців.

«Фракція «Громадянський рух «СВІДОМІ», закликає ініціювати внесення змін до статті 201-2 Кримінального кодексу України. Внаслідок цього стане можливим використання органами місцевого самоврядування пасажирських транспортних засобів, отриманих в якості гуманітарної допомоги, на пасажирських маршрутах, в тому числі – зі справлянням збору за оплату проїзду. Мова йде про транспортні засоби, які передаються від міст-партнерів, щоб ми могли використовувати їх для перевезення пасажирів, таким чином стримуючи підняття плати за проїзд», – зазначив у коментарі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» депутат фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Нагадаємо, що раніше голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер зазначав, що аби запобігти виникненню дефіциту пального та стримати підвищення ціни на проїзд у Луцьку, варто знайти більше тролейбусів та електроавтобусів.

Щоб позбутися цієї проблеми, на думку Тараса Шкітера, варто знайти для Луцька більше тролейбусів, які б змогли замінити автобуси на деяких міських та приміських маршрутах.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

З цією метою команда Громадянського Руху «СВІДОМІ» ініціювала розробку звернення до європейських міст-партнерів Луцька з проханням надати нашому місту тролейбусів та електроавтобусів як гуманітарну допомогу для перевезення жителів громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів