Буданов натякнув про обмін полоненими, серед яких – бійці з «Азовсталі»

Четвер, 23 червня 2022, 06:40

Керівник української розвідки Кирило Буданов, який відповідає за обмін українських захисників із «Азовсталі», сказав, що незабаром сподівається звільнити значну кількість українських полонених.

Про це він заявив в ефірі телемарафону, – пише Українська правда. 

«Про долю майже усіх (українських військовополонених, – ред.) нам чітко відомо. Ми займаємось визволенням їх із полону. Сподіваюсь, що у найближчий термін багато хто побачить своїх близьких вже вдома... Найближчим часом ми сподіваємося звільнити більш-менш значиму кількість наших полонених, і про це одразу повідомлять у ЗМІ», – зазначив Буданов. 

З його слів, про конкретну дату обміну говорити зарано.

Він додав, що мова не йде про один великий обмін:

«Йдеться про поетапний обмін цими полоненими. Це не буде обмін за один раз. Буде кілька етапів. Невеликі обміни йдуть постійно», – пояснив він. 

За словами керівника ГУР, найскладніше домовлятися про обмін керівників українських захисників, котрі були на «Азовсталі»: «Щодо рядового складу – набагато легше йдуть питання. Коли йдеться про керівників підрозділів, зрозуміло, що це набагато складніше». 

Буданов також сказав, що знає точну кількість українців у російському полоні та росіян в українському, але озвучувати цифри він не став.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: