Поділитись:

Арахамія завадив Тбілісі отримати статус кандидата на членство в ЄС, – прем'єр Грузії

Середа, 22 червня 2022, 18:40
Арахамія завадив Тбілісі отримати статус кандидата на членство в ЄС, – прем'єр Грузії

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі звинуватив опозиційну депутатку Саломе Самадашвілі та українського парламентаря Давида Арахамію в тому, що вони завадили Тбілісі отримати статус кандидата на членство в ЄС.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на NetGazeti.

«Одним із головних ініціаторів, який від Європи та США – я знаю це від наших європейських та американських колег – наполегливо вимагав, щоб Грузія не отримала статусу кандидата, разом із вами, мої любі опоненти, був представник української влади пан Арахамія», – заявив Гарібашвілі, представляючи звіт про роботу уряду.

Він додав, що нібито Європа отримала «ультиматум»: якщо Грузія отримає статус кандидата, то Україна буде «дуже розчарована».

«Арахамія, власник грузинського прізвища, виходить з обурливими звинуваченнями. Приміром, його друзі в Україні звинувачують нас, нібито ми наказали спецслужбам і допомагаємо російським підсанкційним компаніям», – нагадав грузинський прем’єр.

Гарібашвілі також звинуватив опозиційну депутатку Саломе Самадашвілі в тому, що вона начебто «особисто їздила до Брюсселя і просила не надавати статусу» кандидата на членство в ЄС Грузії.

Нагадаємо: раніше президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що уряд країни заборонив їй відвідувати з офіційними візитами Францію, Польщу та Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів