Поділитись:

Зброя для України: до формату «Рамштайн» приєдналися Молдова і Грузія

Середа, 15 червня 2022, 20:51
Зброя для України: до формату «Рамштайн» приєдналися Молдова і Грузія

Молдова і Грузія, а також Еквадор приєдналися до зустрічі начальників штабів та міністрів оборони у форматі «Рамштайн», яка присвячена наданню військової допомоги Україні.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», заявив на зустрічі у Брюсселі міністр оборони США Ллойд Остін.

«З початку російського вторгнення понад 45 союзників і партнерів з усього світу надали військову допомогу Україні. Це відображає глобальне обурення російською неспровокованою агресією і це відображає глобальну рішучість захищати порядок, заснований на правилах», – сказав він.

«Сьогодні я маю честь приймати міністрів оборони і голів штабів з понад 45 країн, а також представників НАТО і ЄС. Також я радий вітати Еквадор, Грузію та Молдову, які приєдналися до сьогоднішньої зустрічі контактної групи», – додав Остін.

За його словами, з часу віртуальної зустрічі три тижні тому було досягнуто важливого прогресу на кількох фронтах.

«Союзники надали ракети «Гарпун», щоб покращити прибережну оборону України, Британія надає РСЗВ М270 і навчання для допомоги Україні у захисті території Донбасу, низка союзників і партнерів надають гаубиці і артилерійські боєприпаси – українські сили вже використовують їх у захисті Донбасу. Ми вже багато зробили, але не маємо витрачати час даремно. Ми збираємося поглибити нашу підтримку ЗСУ у сьогоднішній боротьбі і збільшити їхню силу перед завтрашніми загрозами», – заявив глава Пентагону.

«Ми маємо посилити нашу готовність збільшувати можливості України до самооборони і ми повинні докласти ще більших зусиль, щоб Україна могла захистити себе, своїх громадян і територію», – наголосив він.

Нагадаємо, що країни НАТО розпочали нові військові навчання у Європі. У них беруть участь тисячі військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів