Поділитись:

Наступ на Волинь з території Білорусі малоймовірний

Середа, 22 червня 2022, 16:27

Наступ на Україну з боку Білорусі на цьому етапі війни є вкрай малоймовірним, вважають в Інституті дослідження війни (США).

Про це в центрі розповіли в інтервʼю «Голосу Америки».

На думку аналітика Джорджа Барроса, який щодня вивчає дані та стежить за ходом війни в Україні, для цього є щонайменше дві причини.

«По-перше, збройні сили Білорусі не є боєздатною силою. Ми оцінюємо, що підрозділи Білорусі мають низьку готовність, низьку боєздатність, і не мають реального бойового досвіду», – пояснює Джордж Баррос.

За його словами, у Збройних силах Білорусі загалом є шість бригад, кожна з яких в теорії може сформувати дві батальйонні тактичні групи.

«Отже, ми маємо 12 батальйонних тактичних груп. Традиційні українські бригади, що стоять на обороні довкола Києва, з ними швидко б упорались», - підсумовує Баррос.

Друга причина, на думку аналітика, полягає в тому, що Олександру Лукашенку потрібні ці сили, щоб залишатися в Білорусі та мати можливість захистити свій режим.

«Якби ці підрозділи були безглуздо знищені в бою, це було б дуже погано для внутрішньої стабільності самого Лукашенка. Тому ми оцінюємо, що вступ Білорусі у війну дуже і дуже малоймовірний, особливо зараз», – розповідає Джордж Баррос.

Що стосується російської армії, то в Інституті дослідження війни не вважають, що розгорнутих у Білорусі російських сил буде достатньо для наступу на захід України чи Київ.

Нагадаємо, військове керівництво Білорусі планує створення Південного оперативного командування, у зоні відповідальності якого перебуватиме український напрямок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів