Поділитись:

Участь Білорусі у війні проти України – малоймовірна, – генерал Павлюк

Середа, 22 червня 2022, 15:23
Участь Білорусі у війні проти України – малоймовірна, – генерал Павлюк

Військове керівництво Білорусі планує створення Південного оперативного командування, у зоні відповідальності якого перебуватиме український напрямок.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк.

«Нелегітимне керівництво республіки білорусь продовжує нагнітати ситуацію довкола нібито існування військової загрози з території України та поширення російсько-українського конфлікту на територію республіки. Під прикриттям цих вигадок нарощує зусилля для підвищення обороноздатності та посилення прикриття білорусько-українського кордону. З цією метою підвищило інтенсивність заходів оперативної та бойової підготовки, уточнює наявний мобілізаційний потенціал, розбудовує систему територіальної оборони. Планує створення Південного оперативного командування, у зоні відповідальності якого і перебуватиме український напрямок», – повідомив командувач.

За інформацією Павлюка, командування та штаб Південного ОК буде розгорнуто у Гомелі. Комплектування з’єднань та військових частин особовим складом планується здійснити військовослужбовцями строкової служби та осіб з-поміж підготовленого мобілізаційного резерву, які виявлять бажання укласти контракт. Забезпечення озброєнням та військовою технікою – шляхом надходження зразків, які будуть вироблені білоруським ВПК, та тих, що станом на сьогодні перебувають на тривалому зберіганні.

«Враховуючи використання території рб російськими окупаційними військами для здійснення агресії проти України, рб фактично стала стороною конфлікту. В найближчій перспективі участь зс рб в агресії проти України є малоймовірною, проте повністю не виключається», – вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів