Поділитись:

Творець WhatsApp таємно жертвує багато коштів Україні

Середа, 22 червня 2022, 00:39
Творець WhatsApp таємно жертвує багато коштів Україні

Засновник WhatsApp українсько-єврейського походження Ян Кум таємно виділив на підтримку українців десятки мільйонів доларів. 

Зокрема, він жертвував $10,6 млн організації Federation of Jewish Communities of the CIS, яка на початку повномасштабної війни у 2022 році сформувала великий парк автомобілів швидкої допомоги для евакуації із зони ведення бойових дій в Україні. 

На його пожертви також існують гуманітарні програми, спрямовані на допомогу Україні та українських біженців у Європі. Водночас видання Forbes дізналось про заборону публічно визнавати Яна Кума філантропом. 

Медіа зазначило,  у 2019–2020 роках фонд сім’ї Кум пожертвував близько $17 млн організації European Jewish Association. В той час вона розпочала благодійну програму з надання житла, їжі та одягу біженцям, яким довелося тікати від війни. Майже увесь бюджет програми на 2019 рік був закритий Кумом. 

Ян Кум – підприємець українсько-єврейського походження, який народився у Фастові та переїхав із батьками до США. Там він із Брайаном Ектоном створив додаток WhatsApp, а у 2014 продав його Марку Цукербергу за $19 млрд, після чого Кум працював у Facebook до 2018 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів