Поділитись:

Британська розвідка повідомляє про вкрай низький моральний дух окупантів

Неділя, 19 червня 2022, 12:03

Бойовий дух російського війська залишається особливо неспокійним. Проблеми з бойовим духом в російських військах, ймовірно, настільки значні, що обмежують здатність росії досягати оперативних цілей.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки, пише «Суспільне».

Останніми днями і росія і Україна продовжували вести потужні артилерійські обстріли напрямків на північ, схід і південь від Сєвєродонецької «кишені», але без змін на лінії фронту, зазначили розвідники.

Бойові підрозділи з обох сторін ведуть інтенсивні бойові дії на Донбасі і, ймовірно, перебувають у мінливому моральному стані.

Українські сили, ймовірно, мають випадки дезертирства останніми тижнями, однак моральний дух росії, залишається особливо неспокійним, йдеться у повідомленні розвідки. Продовжують траплятися випадки відмови цілими російськими підрозділами від наказів, а також збройні протистояння між офіцерами та їхніми військами.

Російська влада, за даними розвідки, імовірно, намагається чинити юридичний тиск на військових інакомислячих.

Причини низького морального духу росії включають погане керівництво, обмежені можливості для ротації підрозділів, дуже великі втрати, бойовий стрес, постійне погане матеріально-технічне забезпечення та проблеми з оплатою праці.

Багато російських військових всіх рангів також, ймовірно, залишаються збентеженими щодо цілей війни, зазначили розвідники.

Нагадаємо, на Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки Білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Продовжує зберігатися загроза ракетних та авіаційних ударів з території республіки Білорусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів