Facebook видалив сторінку 5 каналу

Субота, 18 червня 2022, 22:06

Соцмережа Facebook видалила сторінку 5 каналу.

Про це повідомляється на сайті мовника.

Сторінку «5 каналу» у Facebook видалили. Офіційна причина від компанії Meta, якій і належить соцмережа, – «ворожі висловлювання».

На каналі зазначають, що на своїй сторінці журналісти оперативно інформували своїх підписників про війну росії проти України. Всі новини, які розміщували, – правдиві та перевірені.

«Проте компанія Meta визначила інформацію про звірства окупантів такою, що порушує стандарти спільноти. Частину пояснень соцмережа надала російською мовою. Нині «5 канал» подав апеляцію, а також готує звернення до Мінцифри, аби допомогли відновити сторінку, – зазначають на «5 каналі».

Американська компанія вже не вперше блокує проукраїнських блогерів та медіа за висвітленням війни в Україні. Зокрема, місяць тому у Мінцифрі заявили, що полк «Азов» внесений до списку заборонених організацій Meta. Зробили це через дії московської пропаганди.

«Російська дезінформація все ще активно поширюється в соціальних мережах. Ми цілодобово ведемо боротьбу в цій інформаційній війні. Наша зброя – це чесна, перевірена інформація. І ми не можемо дозволити рашистській брехні виправдовувати дії загарбників. Ми хочемо, аби весь світ побачив справжнє обличчя росії, знав про всі жахи, які окупант чинить на українській землі», – додають на каналі.

Журналісти закликають колег та всю блогерську спільноту, а також користувачів соцмереж не мовчати.

«Багато сторінок обмежуються, українські користувачі масово баняться через рішення модераторів, які російською мовою пишуть, мовляв, матеріали про російських убивць – це мова ворожнечі. Це має ознаки прямої цензури, яка заборонена Конституцією США, за законами яких працює Meta і її соцмережі», – наголошують на «5 каналі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: