Поділитись:

За два місяці СБУ знешкодила десяток ботоферм і заблокувала 50 тисяч акаунтів

Четвер, 21 квітня 2022, 15:38

фото ілюстративне

За два місяці СБУ нейтралізувала понад 250 потужних кібератак, знешкодила десяток ботоферм і заблокувала 50 тис. акаунтів у соцмережах.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

З початку повномасштабного вторгнення рф кіберфахівці Служби безпеки України продовжують системну роботу з нейтралізації хакерських атак та інформаційних диверсій з боку ворога.

За цей час викрито сотні інтернет-агентів, які діяли на користь окупантів.

У Запоріжжі

СБУ викрила ботоферму на понад 50 тис. фейкових акаунтів, якою керували з країни-агресора.

Боти «працювали» у соцмережах і популярних месенджерах. Вони ширили заздалегідь підготовлені фейки, виправдовували збройну агресію окупанта та дискредитували ЗСУ.

Зловмисники задіяли спеціальне телекомунікаційне обладнання, розмістивши його у нежитловому приміщенні.

Роботу ботоферми зупинено, вилучено апаратні комплекси, майже 500 GSM-модулів, понад 3 тисячі SIM-карток.

У Києві

Заблоковано мережу анонімних Telegram-каналів і спільнот у соцмережах, через які масово закликали до фізичного знищення українського народу як нації. Організатора затримано.

Це киянин, який на початку вторгнення росії створив низку інтернет-ресурсів. Він пропагував через них антиукраїнський контент, популяризуючи та виправдовуючи дії окупантів в Україні.

В Одесі

СБУ нейтралізувала осередок проросійського громадського об’єднання і запобігла спробам розхитати суспільно-політичну ситуацію на півдні.

Зловмисники діяли під егідою фейкового об’єднання «Робітничий фронт України», що координується та фінансується окупантами.

З початку активних воєнних дій вони виготовили велику партію друкованих антиукраїнських матеріалів. Неодноразово намагалися поширити заборонену комуністичну символіку з закликами до реанімації радянського союзу. Наступним кроком мали бути постановочні масові зібрання та мітинги.

Спецпризначенці СБУ вчасно викрили ці плани, затримавши лідерів та активних учасників проросійської організації.

Кожен зі зрадників і колаборантів відповідатиме за свої дії відповідно до закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів