В Україні створять національну мережу зарядних станцій для електрокарів

Субота, 18 червня 2022, 09:11

фото ілюстративне

«Енергоатом» та Укргазбанк підписали меморандум про спільну реалізацію проєкту щодо розгортання національної мережі зарядних станцій для електрокарів.

Про це повідомила пресслужба Енергоатома, – пише Економічна правда.

Меморандум став першим кроком для реалізації такого проєкту. Він передбачає спільну реалізацію проєкту з використанням фінансових можливостей Укргазбанка та виробничо-технічного потенціалу Енергоатома як найбільшого виробника електроенергії в Україні.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що розгортання мережі сприяє виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації та зменшення забруднення довкілля.

Натомість в Енергоатомі кажуть, що мають значні резервні потужності для виробництва «дешевої та чистої електроенергії», яка може постачатись також і на нові сегменти внутрішнього ринку.

«Для Енергоатома це також і вихід на роздрібний ринок продажу електроенергії, що суттєво збільшить капіталізацію компанії», – вважає очільник НАЕК Петро Котін.

Торік українці придбали 8,5 тисяч електрокарів – на 20 % більше, ніж у 2020 році, зазначили в Енергоатомі. У квітні-травні 2022 року при цьому попит на електроавтомобілі в Україні зріс у 15 разів, зокрема внаслідок дефіциту пального та зростання цін на нього.

На 1 червня в Україні зареєстровано 36,6 тисячі електроавтомобілів, щомісячний приріст парку електрокарів становить близько 800 автомобілів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: