Поділитись:

Щоб повернутися до очного навчання: у луцькій школі облаштовують укриття (відео)

Субота, 18 червня 2022, 06:10

У луцькій школі № 2 розпочалися роботи з облаштування укриття. Його ремонтують, аби з нового навчального року діти могли вчитися очно та під час повітряних тривог перебували у комфортних умовах.

Про це розповів директор навчального закладу Роман Поліщук, – йдеться в сюжеті Суспільного.

Укриття у навчальному закладі складається з трьох приміщень. У них можна розмістити 270 дітей.

Зі слів директора, загалом у школі навчається тисяча п'ятнадцять учнів. Аби всі діти вмістилися в укритті в разі небезпеки, планують запровадити позмінне навчання або ж оберуть іншу форму.

Поки роблять ремонт в одній частині укриття, в іншій, відремонтованій, уже готові приймати людей під час повітряної тривоги. В укриттях є два аварійні виходи.

 

«Плануємо стіни побілити, щоб зменшити сирість та грибок. Вода в укритті вже є, але не функціонує каналізація. Наше завдання – її прочистити та зробити, та відновити роботу туалету», – говорить директор школи.

58-річна техпрацівниця Ольга Кондратюк збиває стару штукатурку. Каже: тут навчається її онук. Хоче, аби він та інші учні повернулися з 1 вересня на уроки до школи.

В іншій кімнаті укриття чоловіки розбирають стіну, щоб збільшити площу приміщення.

«Зносимо стіну, бо вона не є несучою, її колись добудували, а ми хочемо розширити, щоб тут була більше місця», – каже робітник Роман Аршулік.

Роботи з облаштування укриття у луцькій школі № 2 планують завершити до кінця червня.

Як розповів директор департаменту освіту Луцької міської ради Віталій Бондар, загалом у Луцькій тергромаді є 38 шкіл. З них шість мають протирадіаційне укриття. Які із них відновлять роботу 1 вересня, стане відомо згодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів