Поділитись:

Найгарячіша точка фронту: що коїлося на Луганщині впродовж доби

П'ятниця, 17 червня 2022, 10:44
Найгарячіша точка фронту: що коїлося на Луганщині впродовж доби

Луганщина залишається найгарячішим напрямком фронту. Вільні території області нещадно бомбардуються ворогом. 

Про це повідомляє ДСНС України у Фейсбуці.

Армія росіян застосовувала артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Устинівки, Лоскутівки, Метьолкіного, Борівського, Миколаївки та Новоіванівки.

Окупанти завдали авіаударів по Лоскутівці, Устинівці та Лисичанську.

В Лисичанську внаслідок авіаударів руйнувань зазнали будівля школи, житлові будинки, профілакторій та Будинок культури, де переховувалися мирні.

На місці проводилися пошуково-рятувальні роботи особовим складом пожежно-рятувального підрозділу ДСНС області. На жаль, серед громадян є загиблі та постраждалі, яких вже госпіталізовано.

Протягом доби чисельні руйнації житлового фонду: у Гірському – 18 будинків, у Врубівці – 7. Багато пошкоджень в селищі Синецький під Сєвєродонецьком.

Ситуація на Луганщині залишається однією з найскладніших. Вільні міста області перебувають під постійними ударами російської авіації без тепла, питної води, зв’язку та елементарних засобів для існування. Через постійні обстріли громадянам неможливо жити на «поверхні», вони змушені шукати порятунку в підвалах і бомбосховищах.

Щоб допомогти вижити людям, рятувальники щодня здійснюють підвоз води та роздачу гуманітарних наборів, зокрема протягом минулої доби було здійснено підвіз 32 тонн води та понад 200 кілограмів гуманітарних наборів.

Нагадаємо, що уночі 17 червня росіяни обстріляли селище Золочів на Харківщині касетними боєприпасами, у результаті чого пошкоджені 7 будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів